БтвСобственикът на Инерком Гинка Върбакова, одобрена за купувач на активите на

...
БтвСобственикът на Инерком Гинка Върбакова, одобрена за купувач на активите на
Коментари Харесай

След преговорите на Гинка Върбакава в Прага: Въпросите остават

Бтв

Собственикът на „ Инерком ”  Гинка Върбакова , утвърдена за покупател на активите на ЧЕЗ в България, прекара 4 дни в Прага, с цел да договаря за влизането на българската страна в договорката.  

Това което знаем сигурно след тези 4 дни в Прага, е, че ЧЕЗ желае да си получи парите и да изтегли вложенията си от България, само че също по този начин не желае да рискува с делото, което води против България с искания до 500 млн. евро. Затова и в контракта има защитни клаузи – тъй че ЧЕЗ да разчита на подпомагане от идващия притежател на активите в България в хода на делото против страната.



И след тази седмица обаче въпросите без отговор не понижиха. Все още не е ясно на кои банки дребната и до неотдавна напълно незнайна „ Инерком ” разчита. 

Неизвестността основава проблеми както в България, по този начин и в Прага – ЧЕЗ не може да си разреши леке по репутацията, като се свърже с офшорни капитали. Институциите в Чехия, въпреки че 70% от ЧЕЗ е държавна благосъстоятелност, резервираха отдалеченост и не отговаряха на въпроси.

Според анализатори българският скандал може да се употребява за промяна на политическия надзор върху компанията със промяна на управлението.

А към този момент вратата за вероятно присъединяване на българската страна не е затворена.

Докато юристите вършат разбори и търсят разновидности, процедурата по продажбата на активите на  ЧЕЗ в България на „ Инерком ” продължава с цялостна мощ

Така след няколко седмици може да се окаже, че тя ще стигне до край, в случай че Гинка Върбакова успее да заплати към момента непотвърдените 320 милиона евро, и да поеме бизнес с оборот от 2 милиарда лв..

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР